UT_logo_orange

intervjuer med styrelsens ledamöter

Johanna yoxx martinsson

Hej Johanna! Berätta lite vem du är och vad du gör?
Jag heter Johanna Martinsson men kallas oftast för Yoxx eftersom jag inte kan vissla. Jag är 24 år, men känner mig ibland som 86, är utbildad scenkonstnär och bor i Linköping med min tjej, dammråttor och hundar, men drömmer om att flytta ut på landet och ha getter i trädgården. Jag älskar att baka och fika, desto mer fika, desto bättre. När jag inte står på en scen och låtsas vara någon annan, så älskar jag att spela roller derby.
 
Vad är din relation till teater och när började du med teater?
Jag började min teaterbana sekunden jag var född, men började på riktigt på Teatersmedjan när jag var typ 5-6år och inte slutat sen dess, så I skrivande stund blir det nog... 19 år... Men fler ska det bli!
 
Hur länge har du varit aktiv i Ung Teaterscen?
Jag blev aktiv på riktigt den 24 mars 2019 när jag blev invald i styrelsen som ledamot. Innan dess hade jag alltid tänkt att jag inte kunde vara aktiv i UT, enbart för att jag inte kunde någonting om styrelsearbete eller liknande, men tji fick jag! 
 
Vad är det bästa med att vara förbundsordförande för Ung Teaterscen?
Det är att hela förbundet kryllar av engagerade medlemmar som är grymma på teater och att ingen kräver att en ska vara proffs på det en gör. Att det inte finns något krav på att jag ska kunna allt som ordförande, utan det är learning by doing är något otroligt skönt och att jag får göra det med världens bästa styrelse. Och att jag får åka mycket tåg mellan möten. Jag älskar att åka tåg. 
 
Vad är dina bästa tips för att hantera den svåra situation som många föreningar befinner sig i nu?
Kan ni inte träffas på grund av Covid-19? Kanske kan ni göra en bokcirkel av ett manus? Träffa varandra online, alla tar med sig sitt fika och så läser ni manus. Kanske gör det att ni vet vad ni vill göra till hösten när vi förhoppningsvis kan ses igen! Fick ni inte spela er föreställning nu i vår? Kom och spela den på vår festival och få världens bästa publik! Det är ni som kommer förändra framtiden! Vill ni veta något annat peppigt och fint? Det finns numera delfiner i Venedigs kanaler.

Om du har en fråga till Yoxx så kan du mejla ordforande@ungteaterscen.se