UT_logo_orange

Viktigt känns gammalt
Teater 16
Viktigt känns gammalt handlar om att vara ung, att ha livet framför sig och att stå inför livsavgörande val. I en blandning av sketcher, musik och berättelser får publiken en inblick i glappet mellan den trygga skolbänken och det riktiga livet. Plötsligt blir allt viktigt och allvarligt. Plötsligt är varje avslappnad sekund en förlorad sekund. Måste det vara så? Med humor, ärlighet och variation behandlar pjäsen en mängd spridda, mer eller mindre viktiga ämnen. Men vem bestämmer egentligen vad som är viktigt?

Föreställningen spelas under Ung Teaterfest den 27-28 juni.

Skakad eller Rörd?
Teatergruppen skaka

Skakad eller rörd är en föreställning med scener från de olika pjäser som Skaka har satt upp under de 17 år som gruppen har funnits. I denna blandade godispåse så lyfts ämnen som näthat, pressen att växa upp, sex, hur man lyckas med en dejt eller inte, kärlek, beroende och vänskap. Det är en föreställning med både drama och komik som man garanterat känner igen sig i.
Sen kan man alltid undra hur munken kommer in i bilden?

Föreställningen spelas på Ung Teaterfest den 27-28 juni.

Shakespeares drama i ny tolkning
Teater Oliver

En föreställning om mord, svek och kärlek.  Vi får följa Hamlet, paret Macbeth, Olivia och tvillingarna Viola och Sebastian. 

Vi får följa Hamlet när hans far blir mördad och hur han sakta men säkert blir galen. Hur paret Macbeth planerar mordet på kungen för att överta makten. 
Hur Viola spolas i land i Danmark och tar tjänst hos Hamlet under namnet Cesario där hon träffar Olivia och hur Olivia förälskar sig i Cesario. Om Sebastian som också överlevt båtolyckan och nu saknar sin syster och därför söker sig till Hamlets hov. 

Föreställningen spelas på Ung Teaterfest den 27-28 juni.

 

PEAK/ FUCK
GOTTSUNDA DANS OCH TEATER

Gottsunda Dans & Teater visar utdrag ur sina två produktioner PEAK och FUCK som spelats under våren 2017 för både allmänheten och högstadieskolor i Uppsala. Båda föreställningarna har spelats under temat "Hållbar", som är det tema hela Gottsunda Dans & Teater jobbar med under 2017. 

PEAK är en dansföreställning av GDT Unga Dansensemble och koreografen/danspedagogen Sofia Gabrielsson, med föreställningen vill ensemblen genom dans uppmärksamma vårt förhållande till klimatförändringar, konsumtion och hållbarhet. 

FUCK är en föreställning av GDT Unga Teaterensemble och regissören/dramapedagogen Sara Waller. Föreställningen skapades på uppdrag av Ungdomsmottagningen för elever i åk 8 och handlar om unga människors relation till sex, samlevnad och relationer idag.

FÖRBJUDET OMRÅDE
Vadstena Unga Teater

En pjäs om barndom, barnteater och dess gränstrakter
Pjäsen undersöker vad det betyder att vara barn, på riktigt och på scenen. Den frågar sig hur vi visar att vi är barn, i vardagen och i teaterns värld, om här finns några skillnader och gränserna mellan fantasi och verklighet, mellan barndom och vuxenskap. Vad är förbehållet barnen på scen och utanför den, och var går gränserna för agerandet och berättandet?
Berättelsen tar plats i ett fallfärdigt hus som snart ska rivas. Där leker barnen och spelar upp berättelser för varandra – på det förbjudna området.

Föreställningen spelas på Ung Teaterfest den 27-28 juni

Flykten från Sverige
Hagateatern

En musikföreställning som behandlar ämnet flykt och vänder på perspektivet. Tänk om det blev tvärtom? Att det blev Sveriges befolkning som tvingades att fly. 
På 13 minuter så hinner vi genom Lokes låt "Flykten från Sverige" förflytta oss från det otrygga krigshärjade Sverige till trygga mellanöstern.


Föreställningen spelas på Ung Teaterfest den 27-28 juni.