Kurser och workshops

Har du förslag på en kurs eller workshop vi borde hålla? Eller vill du leda den i samarbete med oss? Kontakta oss på info@ungteaterscen.se och berätta mer om dina idéer!

Ung Teaterscen och Amatörteaterns Riksförbund (ATR) anordnar skrivarretreat 10-13 augusti!

För vem:
För alla över 16 år som vill få tid att jobba på sitt pjäsmanus och samtidigt få inspiration, feedback och proffsig vägledning. Skriver du manus till din teatergrupp och vill få dramaturgiska tips? Är du pedagog och vill ha några dagar att bara koncentrera dig på manuset du jobbar med till din grupp? Har du ingen teatergrupp men ett brinnande intresse för att skriva dramatik , och vill träffa och inspireras av andra? Då är det här dagarna för dig! Antal platser är begränsat så anmäl dig så fort som möjligt men senast 19 juni!

Värdar:
Håller samman dagarna gör Kersti Björkman, dramatiker och erfaren skrivarpedagog, bland annat på Hällefors Folkhögskolas skriva dramatikkurs, samt Isa Schöier, frilansande dramatiker och dramaturg på ATR. Matlagningen och annat praktiskt hjälps vi åt med.

Vad gör vi:
Kersti och Isa håller i morgonsamlingar och igångsättande skriv- och redigeringsövningar. De sitter också i en soffa vid samma tid varje dag och ger konkreta råd och individuell feedback. Men den mesta tiden är din egen, för att skriva på din pjäs. På kvällarna blir det middag, samtal och högläsning ur våra texter för dom som vill.

När:
10 augusti kl 14.00 – 13 augusti kl 14.00

Plats:
Bogesunds Slottsvandrarhem i Vaxholm utanför Stockholm

Priser:
Gratis för medlemmar i Ung Teaterscen som är 25 år eller yngre.
Andra Ung Teaterscen-medlemmar och ATR-medlemmar: 900 kronor per person för boende i eget rum, delat boende i dubbelrum kostar 600 per person. Läs om medlemskap
här. Övriga betalar 1500 kronor per person för boende i eget rum, 1200 per person för delat boende i dubbelrum.

Anmäl dig här senast 19 juni!

Finstilt:

* Om du inte kan stanna hela tiden så skriv i formuläret när du behöver åka.

* Om ni är fler som skriver på ett gemensamt projekt så ansök var för sig men skriv att ni vill komma gemensamt .

* Du är välkommen att skriva på all sorts teatertexter under retreaten. Du kan ha med dig en nästan färdig pjäs som du vill förbättra, men du kan också komma med en helt ny idé som du vill börja utveckla under dagarna tillsammans.

Medarrangörer: Hällefors folkhögskola och ATR Stockholmsregionen