På gång hos våra medlemmar

Här är saker som är på gång hos våra medlemsföreningar just nu!

Vill ni synas här? Maila info@ungteaterscen.se.

Trogen dina seder - Teater 16

Nordhult är en by med egna lagar som styrs av rektorn. En grupp ungdomar samlas för att repetera en sång som ska framföras på de vuxnas traditionella fest en bit bort. Men vad händer egentligen på festen där borta? Varför kan ungdomarna komma in i, men inte lämna inhägnaden där de ska repetera och varför övervakas de av rektorns döttrar? Kan det finnas en dold, makaber anledning? Mystiska försvinnanden och självmord i byn får ungdomarna att fundera över om allt står rätt till.

Trogen dina seder av Dafydd James i översättning av Edward Buffalo Bromberg & Kristian Benkö. Pjäsen ligger uppe där poddar finns från 16 juni till 7 juli. Sökbart på Poddteater 16.

I rollerna: Elina Henriksson, Samuel Åkesson, Agnes Lönn, Erik Hovelius, Felicia Bernlind, Rickard Arnesson, Karina Isahanova, Tova Swedman, Meja Johansson, Anina Larsson, Sabine Jonestrand , EbbaUleskog, Maurizzio Johnsson. Unga skådespelare från Teater 16s teaterensemble som i år valde att realisera sin pjäs i form av en poddteater, dels pga av pandemin men också för att det var en rolig utmaning.

Musiker: Agnes Salomonsson, Britta Jansson, Matilda Stjernqvist, Elina Henriksson, Samuel Åkesson. Alla musiker är medlemmar i Teater 16 och verksamma inom olika grupper och genrer.

Affischbild och grafisk design: Sonja Larsson (medlem i bl a rollspelsgruppen)

Producent: Jonathan Johansson - som precis avslutat sin utbildning till ljudtekniker på Markaryds folkhögskola i Bjärnum.

Regi: Jonas Jansson. Verksamhetsledare på Poddteater 16