bidrag till våra föreningar

Det är förmånligt att vara medlem i Ung Teaterscen. 
Förutom att du får tillgång till våra kurser, festivalen och träffar till väldigt förmånliga priser så finns det också olika typer av ekonomiska bidrag. Varje förening som uppfyller de grundläggande kraven får varje år ett föreningsbidrag. Detta är ingenting ni behöver söka utan något som betalas ut automatiskt en gång/år. Vi har även olika typer av projektbidrag som föreningen kan söka. Bidragen söks direkt genom vårt medlemssystem, eBas. 

föreningsbidrag

Föreningsbidraget är uppdelat i två, en rörlig del och en fast del. Den rörliga delen baseras på hur många medlemmar föreningen har i åldern 6 - 25 år och är 20:-/medlem. Den fasta delen ligger på 1000:-/förening. 

Föreningsbidraget betalas ut efter att föreningen rapporterat in uppgifter i eBas. 
De uppgifter som föreningen behöver uppdatera är årsmötesrapport, verksamhetsrapport och antal medlemmar totalt (även de medlemmar som inte är 6-25 år). 

Du kan läsa mer om vilka riktlinjer som gäller i dokumentet här nedan. 
 

resebidrag till kurshelg

Ifall du har lång resväg eller svårt att finansiera resan till kurshelgen har du möjlighet att söka vårt resebidrag. Du söker genom att fylla i formuläret nedan och skicka det i ett mail till info@ungteaterscen.se 

Sista ansökningsdag: 28 oktober
Belopp: max 1500:-/förening

projektbidrag

Förbundet har avsatt en summa pengar till projektbidrag som kan sökas av föreningarna två gånger/år. Dessa pengar kan söka till t.ex. festivaler, kursresor, samarbeten mellan föreningar och andra större projekt. 
Varje förening kan söka max 5000:-/ansökningsperiod. 
För att söka detta bidrag behöver du lämna in en beskrivning av projektet och en budget som visar hur mycket pengar som föreningen beräknas få in för projektet och hur mycket det beräknas kosta. 
Bidraget söks genom eBas. 

Sista ansökningsdag för 2018 är: 
16 november. 

länk-bidrag

Ung Teaterscen stöttar de föreningar som deltar i LÄNK genom tre olika projektmedel. 
- Resebidrag Regihelg 
(sista ansökningsdag 10 nov 2017)
- Produktionsbidrag 
(sista ansökningsdag 15 dec 2017)
- Resebidrag Regionsfestival
(sista ansökningsdag 11 maj 2018)

Sista ansökningsdag för dessa bidrag har varit. 
Föreningen redovisar bidraget i eBas.

projektstöd

Ung Teaterscen kan även vara behjälpliga när det gäller att söka större projektmedel från t.ex. kommuner, landsting, fonder och stiftelser. 
För att vi ska kunna hjälpa er förverkliga ert projekt så behöver vi kontakt med er i god tid innan projektet är tänkt att starta. 
Kontakta kansliet för mer information.