UT_logo_orange

bidrag till våra föreningar

Det är förmånligt att vara medlem i Ung Teaterscen. 
Förutom att du får tillgång till våra kurser, festivalen och träffar till väldigt förmånliga priser så finns det också olika typer av ekonomiska bidrag. Varje förening som uppfyller de grundläggande kraven får varje år ett föreningsbidrag. Detta är ingenting ni behöver söka utan något som betalas ut automatiskt en gång/år. Vi har även olika typer av projektbidrag som föreningen kan söka. Bidragen söks direkt genom vårt medlemssystem, eBas. 

föreningsbidrag

Föreningsbidraget är uppdelat i två, en rörlig del och en fast del. Den rörliga delen baseras på hur många medlemmar föreningen har i åldern 6 - 25 år och är 20:-/medlem. Den fasta delen ligger på 1000:-/förening. 

Föreningsbidraget betalas ut efter att föreningen rapporterat in uppgifter i eBas. 
De uppgifter som föreningen behöver uppdatera är årsmötesrapport, ladda upp föreningens årsmötesprotokoll och antal medlemmar totalt (även de medlemmar som inte är 6-25 år). 

Du kan läsa mer om vilka riktlinjer som gäller i dokumentet här nedan. 
 

projektstöd

Ung Teaterscen kan även vara behjälpliga när det gäller att söka större projektmedel från t.ex. kommuner, landsting, fonder och stiftelser. 
För att vi ska kunna hjälpa er förverkliga ert projekt så behöver vi kontakt med er i god tid innan projektet är tänkt att starta. 
Kontakta kansliet för mer information. 

 

ansökningsblanketter

projektbidrag

Förbundet har avsatt en summa pengar till projektbidrag som kan sökas av föreningarna två gånger/år. Dessa pengar kan söka till t.ex. festivaler, kursresor, samarbeten mellan föreningar och andra större projekt. Varje förening kan söka max 5000 kr per ansökningsperiod. 

För att söka detta bidrag behöver du lämna in en beskrivning av projektet och en budget som visar hur mycket pengar som föreningen beräknas få in för projektet och hur mycket det beräknas kosta. 
Bidraget söks genom eBas. 

Ansökningsperioder
 

EXTRA - VÅREN 2020

  • Ansök senast fredag 27 mars (via eBas)
  • Beslut meddelas senast 10 april

Det går jättebra att kontakta kansliet om man som förening vill bolla idéer eller har frågor om hur man går till väga för att ansöka om projektbidrag. 


HÖSTEN 2020

  • Ansök senast måndag 31 augusti (via eBas).
  • Beslut meddelas senast måndag 14 september

LÄNK-bidrag

Förbundet har beslutat att en summa reserveras till extraprojekt. I år har styrelsen beslutat att detta ska gå till LÄNK-projekt.
Varje teatergrupp kan söka max 2000 kr. 

För att söka detta bidrag behöver du lämna in en kort beskrivning av föreställningen och en kortfattad budget.

På grund av rådande omständigheter med covid-19 har många LÄNK-festivaler blivit inställda. Det går att söka LÄNK-bidraget ändå (fram till 27 april) om ni har haft en LÄNK-föreställning. Riksteateatern uppmanar också teatergrupper att filma sina föreställningar och skicka till dem. Du kan läsa mer om det här

Bidraget söks genom eBas. 

LÄNK-bidrag går att söka för:

  • Filminspelning av teaterföreställning
  • Resa till regionalfestival
  • Produktionsbidrag för LÄNK-produktion
  • Max 2000:-/grupp
  • Sista ansökningsdag 27 april

Senast uppdaterad: 2020-03-10