UT_logo_megafon

I år spelas åtta föreställningar från sex städer, Göteborg, Helsingborg, Hedemora, Vadstena, Västerås och Nyköping. Klassiker blandas med helt nyskriven dramatik och alla föreställningar framförs av medlemsföreningar i Ung Teaterscen. Mer information kommer uppdateras löpande- 
Föreställningarna är uttagna av en jury utsedd av Ung teaterscens styrelse.

Gilla mig

#NoHate är en angelägen pjäs som behandlar samtalsklimatet på nätet. Temat är vanligt förekommande inom amatörteatern, mobbning och trakasserier, men här tas ett nytt grepp genom att en specifik aspekt diskuteras, den kanske mest aktuella.
Förening: Teater Arken 
Ort: Helsingborg

 

Och så levde de lyckliga

Askungen har släppt en självhjälpsbok om att vinna lycka genom vara god mot dem som gör en ont. Snövit har gjort sig till ägare för de sju dvärgarnas gruva, ökat arbetstakten och tagit ut miljardvinster. Ariel har precis blivit människa genom avancerad plastikkirurgi. Hennes bröllop står för dörren. Där Disneys värld möter vår verklighet, lever de klassiska sagornas prinsessor om inte lyckligt så åtminstone lyxigt i alla i sina dagar. Men så inträffar en fruktansvärd olycka som ställer allt på ända och tvingar en efter en att konfronteras med sina livsval. För vad händer när de nödställda, impopulära styvsystrarna inte har någon annan stans att ta vägen än till Askungens dörr? Hur ska Snövit hantera två dvärgar som söker upprättelse? Och hur ska Ariel förstå sambandet mellan sin blivande mans ilska när hon längtar till havet och ett plötsligt utsläpp av förgiftat vatten?
Förening: Teater Entré
Ort: Göteborg
 

missförstå mig rätt

"Missförstå mig rätt" är en pjäs från Teatergruppen Skaka i Nyköping som kommer att ingå i festivalens workshopsprogram.
Förening: Teatergruppen Skaka
Ort: Nyköping

365 dagar om året

Mio skriver dagbok om året efter Max självmord. Om att våga vara sig själv och att inte räcka till. Publiken får följa 12 högstadieungdomar som försöker att finna sig själva, tampas med psykiska problem, droger, relationer och en oönskad graviditet.  Föreställningen blandar drama och komedi och är skriven av två av tjejerna i gruppen.
Förening: Teater Entré
Ort: Göteborg

Hur du talar med din tonåring

"Hur du talar med din tonåring" är en humoristisk pjäs om kommunikationen mellan ungdomar och vuxna.
Grupp: Källarteatern
Förening: HUMUS
Ort: Hedemora


 

drama i salongen

"Drama i salongen" vänder på perspektiven och sätter publiken på scenen. Till det kommer ett snabbt och effektivt berättat drama som sätter det mesta på spel.
Förening: Teatergruppen Skaka 
Ort: Nyköping
 

tre systrar

"Tre systrar" är en tidlös klassiker av Anton Tjechov, som handlar om att längta bort, till en annan plats och ett annat liv.
Förening: Vadstena Unga Teater
Ort: Vadstena
 

Peace Lowe and understanding

"Peace Lowe and understanding" fångar både dåtidens och samtidens tidsanda genom en stor ensembles skaparkraft.
Förening: Studio Westmannia
Ort: Västerås