UT_logo_orange

Ung Teaterscen - barn och ungas röst i teatersverige

Ung Teaterfest 2017 Ung Teaterfest 2017

Ung Teaterscen samlar barn- och ungdomsföreningar som arbetar med amatörteater från hela Sverige. Vi är ett ungdomsförbund, en demokratisk mötesplats för våra medlemmar, och arbetar för att kultur, och främst amatörteatern, ska få en självklart plats i våra liv. Förbundet anordnar teaterfestivaler, kurser och har samarbeten med professionella aktörer och institutioner.  Vi växer och får in nya föreningar varje år. 

årsmöte 2019

Välkomna på årsmöte i Lidköping onsdagen den 30 oktober! för första gången har förbundet årsmöte på hösten, efter beslut på årsmötet i mars 2019. Mer info och kallelse skickas ut i augusti!

redovisning ebas 2019

Senaste den 31 december 2019 behöver föreningar årsrapportera i eBas. Om ni har några frågor om årsrapporteringen så kontakta kansliet eller läs mer här

Vikarierande GS

Förbundet kan stolt presentera att Anna Wallgren blir den GS som kommer  guida förbundet genom 2019.  Hon är uppväxt inom föreningslivet och har en passion för medlemsdemokrati. Vi har även hört ryktas att hon är en fena på att anordna events och att engagera medlemmar. 
Ett varmt och rungande VÄLKOMMEN riktas till henne från hela förbundet!  

sök projektbidrag

Nu har vi öppnat ansökningen för projektbidrag för hösten 2019! 
Du söker projektbidrag via eBas och sista ansökningsdag är 30 augusti. 
Läs mer om våra olika typer av bidrag och vad du kan söka pengar för.

Nytt EU-direktiv om scenbelysning

Vi på Ung Teaterscen har tillsammans med andra amatörorganisationer sammanfattat ett öppet brev till politiker och beslutsfattare gällande det nya EU-direktivet för scenljus. 

I kort handlar det om energieffektivisering av all belysning inom EU. Energibesparingar är bra men hänsyn har inte tagits till den påverkan detta får för scenkonsten i Europa då scenbelysningen inte har följt med i utvecklingen. 
Läs gärna mer i brevet och sprid det gärna i era kanaler. 

ung teaterscen
PÅ FACEBOOK

UNG TEATERSCEN
PÅ INSTAGRAM

Vem vill du ska leda Unga Teaterscen? 🎭💯 Under årsmötet den 30 oktober ska förbundet välja personer till olika uppdrag. Alla nomineringar till uppdrag görs på sidan www.nominera.se/ungteaterscen och där hittar du även info om vilka som blivit nominerade. Du kan antingen nominera någon annan eller nominera dig själv! 🎭💯 #teater #amatörteater #ungdomsrörelsen #årsmöte #demokrati #kultur #scenkonst

AMATÖRTEATERNS RIKSFÖRBUND

Ung Teaterscen samarbetar med förbundet ATR (Amatörteaterns riksförbund) som har förlag, manusbibliotek och sminkshop. Mer info om upphovsrätt, teaterlitteratur och teatersmink finner ni på deras hemsida.
Läs mer på www.atr.nu