Ung Teaterscen - förbundet för och av barn och unga

Ung Teaterfest 2017 Ung Teaterfest 2017

Ung Teaterscen samlar barn- och ungdomsföreningar som arbetar med amatörteater från hela Sverige. Vi är ett ungdomsförbund, en demokratisk mötesplats för våra medlemmar, och arbetar för att kultur, och främst amatörteatern, ska få en självklart plats i våra liv. Förbundet anordnar teaterfestivaler, kurser och har samarbeten med professionella aktörer och institutioner.  Vi växer och får in nya föreningar varje år. 

årsmöte 2019

Nu har kallelse gått ut till årsmötet 2019. 
Årsmötet kommer hållas i Stockholm 23-24 mars i samband med en inspirationshelg. 
Mer information hittar du här

redovisning ebas 2018

Nu är det dags för alla föreningar att uppdatera årets uppgifter i eBas. Deadline är 21 mars. Ifall du har frågor kring detta så kontakta kansliet eller läs mer om vad du behöver uppdatera.

Vikarierande GS

Förbundet kan stolt presentera att Anna Wallgren blir den GS som kommer  guida förbundet genom 2019.  Hon är uppväxt inom föreningslivet och har en passion för medlemsdemokrati. Vi har även hört ryktas att hon är en fena på att anordna events och att engagera medlemmar. 
Ett varmt och rungande VÄLKOMMEN riktas till henne från hela förbundet!  

sök projektbidrag

Nu har vi öppnat ansökningen för projektbidrag för 2019! 
Läs mer om våra olika typer av bidrag och vad du kan söka pengar för.

Nytt EU-direktiv om scenbelysning

Vi på Ung Teaterscen har tillsammans med andra amatörorganisationer sammanfattat ett öppet brev till politiker och beslutsfattare gällande det nya EU-direktivet för scenljus. 

I kort handlar det om energieffektivisering av all belysning inom EU. Energibesparingar är bra men hänsyn har inte tagits till den påverkan detta får för scenkonsten i Europa då scenbelysningen inte har följt med i utvecklingen. 
Läs gärna mer i brevet och sprid det gärna i era kanaler. 

ung teaterscen
PÅ FACEBOOK

UNG TEATERSCEN
PÅ INSTAGRAM

👋 Säg hej till förbundsstyrelsen! Första styrelsehelgen tillsammans i Stockholm. Utbildning och styrelsemöte varvas med matlagning och teater. 🎭💯 ‪#ungdomsrörelsen #amatörteater #teater #scenkonst #barn #unga #kultur #kulturpol #demokrati ‬

AMATÖRTEATERNS RIKSFÖRBUND

Ung Teaterscen samarbetar med förbundet ATR (Amatörteaterns riksförbund) som har förlag, manusbibliotek och sminkshop. Mer info om upphovsrätt, teaterlitteratur och teatersmink finner ni på deras hemsida.
Läs mer på www.atr.nu