UT_logo_orange

Ung Teaterscen - barn och ungas röst i teatersverige

Ung Teaterfest 2017 Ung Teaterfest 2017

Ung Teaterscen samlar barn- och ungdomsföreningar som arbetar med amatörteater från hela Sverige. Vi är ett ungdomsförbund, en demokratisk mötesplats för våra medlemmar, och arbetar för att kultur, och främst amatörteatern, ska få en självklart plats i våra liv. Förbundet anordnar teaterfestivaler, kurser och har samarbeten med professionella aktörer och institutioner.  Vi växer och får in nya föreningar varje år. 

nyskrivna texter av dramatiker kring Covid - 19

Colombine har publicerat ett antal texter där dramatiker fått skriva om och kring covid-19. Du kan ladda ner och läsa antalogin nedan. Den är fri att dela. Skulle någon vilja publicera eller sätta upp något gäller som vanligt att rättigheter ska sökas för det.
 

lediga tjänster

Vi söker just nu efter en vikarierande Generalsekreterare med tillträde i början av hösten 2020. Läs mer om tjänsten och skicka in din ansökan till oss. 

TEATERFESTIVAL 2020

Vi planerar för fullt för att det ska bli en festival i november. Läs mer om festivalen och anmäl ditt intresse! 

Vill du vara med och arrangera teaterfestival 2020?

Information kring corona/covid-19

Vi vet att det finns en stor osäkerhet i våra föreningar och många frågor kring hur man ska tänka och agera när det kommer till genomförande av den egna verksamheten. 
En del har valt att ställa in föreställningar och repetitioner medan andra har valt att fortsätta verksamheten med vissa förändringar. Läs mer här för att få råd och stöd hur er förening skall agera. 

ung teaterscen
PÅ FACEBOOK

UNG TEATERSCEN
PÅ INSTAGRAM

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.

AMATÖRTEATERNS RIKSFÖRBUND

Ung Teaterscen samarbetar med förbundet ATR (Amatörteaterns riksförbund) som har förlag, manusbibliotek och sminkshop. Mer info om upphovsrätt, teaterlitteratur och teatersmink finner ni på deras hemsida.
Läs mer på www.atr.nu