Scen utanför C

Scen utanför C är Ung Teaterscen största projekt hittills. Här kan du läsa mer om det.

Scen utanför C är en en tvåårig satsning med start hösten 2022. Inom projektet kommer vi starta upp scenkonstverksamhet av unga, för unga, i socioekonomiskt utsatta områden i storstäderna - Stockholm, Göteborg och Malmö. Målet med projektet är att unga på dessa platser ska få större tillgång till scenkonsten men också att ge scenkonsten tillgång till fler röster och erfarenheter. Projektet är ett samarbetsprojekt med Riksteatern.

Tillsammans med våra teaterledare som är baserade i Stockholm, Malmö och Göteborg så kommer vi under 2022 börja söka efter ungdomar som vill vara med i dessa grupper. I grupperna så vill vi ge ungdomarna verktygen för att kunna göra sina röster hörda genom teater. Något som kanske var främmande för dom innan och en dörr som ännu inte hade öppnats. Att öppna dörrar och dela scenkonstens makt är vad vi vill göra. Om detta låter som något du eller om du känner någon, vill vara med så är det bara att kontakta oss.

Projektledare är Sarah Ameziane och ni når henne på sarah.ameziane@ungteaterscen.se. Ni kan också följa oss på instagram.

Med stöd av: